2013. május 26., vasárnap

Stettner Béla : Búcsúban - Jelenlegi ára: 18 000 Ft

Cégünk Magyarország legnagyobb kínálatú internetes festmény kereskedését üzemelteti. Ezernél is több festményt illetve képet kínál a galériánk folyamatosan. -----------------------------------------------------------------------
Minden darabot gondosan megtisztítunk, az összes keretet felújíttatjuk illetve újra kereteztetjük.
Képeink azonnal ajándékba adható illetve falra akasztható állapotban vannak. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Minden kép eredetiségére a kínálatunkban élettartam, pénz visszafizetési garanciát vállalunk.
----------------------------------------------------------------------- Nyugodtan rendeljen postai úton is, csomagolásunkat rendkívül körültekintő és precíz csapat végzi.
Minden galériánkban vásárolt kép után számlát, igény esetén garancialevelet állítunk ki. Kérem nézze meg a további hatalmas festmény kínálatunkat. 29 cm x 19 cm
Rézkarc, Papír
Stettner Béla (Budapest, 1928 - Budapest, 1984) alkotása.
Lent "... búcsú; Stettner Béla (ceruzával)" jelzés található.
A festmény jó állapotban van. Keret: Új
Budapesten személyes átvétel is lehetséges.
Kiszállítást ára miatt a Postával javaslom, de futárszolgálat is kérhető
Fizetni átutalással, rózsaszín utalványon vagy személyesen lehet
A kereteket színvonalas és ütésálló csomagolással védem.
Kérem, tekintse meg többi festményemet és grafikámat is:
több képet is egy csomagban küldök (egy költséggel).
A művész munkásságát bemutató publikációk:
Magyar festők és grafikusok adattára
A Képzőművészeti Főiskolán Berény Róbert, Kmetty János, Koffán Károly voltak a mesterei. Derkovits-ösztöndíjat kapott 1960-1963-ban. Egyik alapítója volt 1968-ban a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának. Önellátó tárlattal 1961-ben jelentkezett a Fiatal Művészek Klubjában. Közreműködője volt a Kilencek kiállításának. Külföldön Párizs, Tokió, Sao Paulo, Szófia, Berlin kiállítótermeiben ismerhették meg művészetét. Egyik vezetője a Kisgrafikai Barátok Körének, művészeti szerkesztője a KBK "Kisgrafika" c. negyedéves szemléjének. Munkácsy-díjas, érdemes művész. SZOT-díjjal 1970-ben tüntették ki. - Irod.: Kulcsár Ödön: SZOT-díjasok. Bp. 1981.; Kovács Gyula: Kötődés a valósághoz. Stettner Béla ethosza. Művészet, 1982. 11.
Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyve
Grafikus. A fővárosi Képzőművészeti Főiskolán 1947-1952 k. Berény Róbert, Kmetty János és Koffán Károly voltak a tanárai. 1960-1963 között Derkovits-ösztöndíjban részesítették. Egyik alapítója volt a Fiatal Képzőművészek Stúdiójának. Itthon, Párizsban, Tokióban, Brazíliában és Németországban voltak tárlatai. Munkácsy-díjas és érdemes művész. 1970-ben SZOT-díjat kapott. Egyik vezetője a Kisgrafikai Barátok Körének. Művészeti szerkesztője volt a KBK "Kisgrafika" c. negyedéves szemléjének. Az ex libris és a kisgrafika kiváló mestere. Kisgrafikái túlnyomórészt linómetszetek. (MFGA, G. F.: Műv. -1970/2, 1982. )
Művészeti lexikon I-IV.
Grafikus, Munkácsy-díjas. A Képzőművészeti Főiskolán 1947-52 között Kmetty János és Koffán Károly voltak a mesterei. 1951 óta szerepel kiállításokon. 1961-ben a "Fiatal művészek klubjá"-ban, 1965-ben a Dürer Teremben mutatta be grafikáit és monotípiáit.
Művész életrajzok kortárs magyar képzőművészek
1952-ben fejezte be főiskolai tanulmányait Kmetty János és Koffán Károly vezetésével. Csoportos bemutatók mellett 1961-ben a Fiatal Művészek Klubjában, 1965-ben a Dürer Teremben, 1969-ben a Széchenyi Könyvtárban, 1970-ben Vácott, 1973-ban a Műcsarnokban és Szegeden, 1976-ban Jászberényben, 1979-ben Miskolcon, Szófiában és a Pataky István Művelődési Házban jelentkezett önálló tárlattal. Kiállított számos nemzetközi grafikai rendezvényen (Belin, Sao Paulo, Tokió, stb. ). 1960-1963-ban Derkovits-ösztöndíjat, 1982-1983-ban SZOT-ösztöndíjat kapott; 1966-ban Munkácsy-díjjal, 1970-ben SZOT-díjjal, 1972-ben érdemes művészi címmel tüntették ki. - Humanista gondolkodású és realista szemléletű művész volt, akinek szikár alakjai, drámai kompozíciói a politikus lelkiismeret éberségét tükrözik. Gazdag tematikájában előszeretettel foglalkozott az ifjúság, a munkásmozgalom, az üzemi élet és a külvárosok problémáival, majd tájképekkel és szimbolikus célzatú jelenetekkel. Fő műfaja a színes monotypia. A Kisgrafika Barátok Körének művészeti vezetője volt haláláig.
( falusi búcsú céllövölde ringlispíl grafika emberek szabadidő társaság  village fair fun-fair butts shooting-gallery Mary-go-round graphic work graphics )


Jelenlegi ára: 18 000 Ft

Az aukció vége: 2013-05-28 21:20
. Stettner Béla : Búcsúban - Jelenlegi ára: 18 000 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése